In Rock Festival

Nyheter

2024.06.03


Det legendariska heavy metal-bandet från Kanada -

Anvil klara för Vara In Rock Festival!


Grundades i april 1978 i Toronto av gitarristen och sångaren Steve "Lips" Kudlow och trummisen Robb Reiner. Under det tidiga 80-talet nådde bandet stora framgångar och blev snabbt en ikon inom heavy metal-genren. 2008 fick Anvil ett nytt uppsving i popularitet genom dokumentärfilmen "The Story of Anvil", som skildrar bandmedlemmarnas liv efter deras tidiga framgångar.


Anvils nittonde album, "Impact Is Imminent", släpptes den 24 juni 2022 och Steve "Lips" Kudlow beskriver albumet som en perfekt avvägning av rytm och harmonier, där varje detalj är noggrant genomarbetad. Pandemin gav Kudlow möjlighet att fördjupa sig i låtskrivandet, vilket resulterade i ett album fyllt av intensitet och kreativitet. Med fjorton spår, inklusive singlarna "Ghost Shadow" och "Take A Lesson", levererar "Impact Is Imminent" hårda riff, drivande trummor och imponerande basgångar. Kudlow och Reiner, tillsammans med basisten Chris Robertson, skapar ett ljudlandskap som är både fräscht och troget Anvils unika stil. Läs mer här.


2024.04.05


Ett av Sveriges mest ikoniska rockband -

Skraeckoedlan klara för Vara In Rock Festival!


Skraeckoedlan, ett av Sveriges mest ikoniska rockband, har levererat stonerrock till fansen sedan starten 2009. I år firar bandet 15 år, och var passar bättre att fira än på Vara In Rock? Dessutom släppte de det nya albumet "Vermillion Sky" den 27 mars 2024, som redan har mottagits mycket väl bland fans och kritiker.


Såhär säger Steve Howe på bloggen "Outlawsof the Sun" om albumet: "This is withoutdoubtoneof the best StonerMetal albums to be releasedthisyear and an undeniable must-have album. End ofdiscussion."


Även Anders Bergström på Heavy Underground sammanfattar albumet "Vermillion Sky" på ett utmärkt sätt: "En platta av denna kaliber måste givetvis upplevas! Helst på hög volym och hela vägen från a till ö i ett svep." Läs mer här.


2024.03.22


Norrlands stoltaste musikexport -

Huggorm klara för Vara In Rock Festival!


"Du vill ha Christoffer Wennbergs sångröst som tröst, som trerättersmiddag och förlossning till ditt förstfödda barn"

-Orden tillhör Magnus Tosser, nöjesredaktör på NSD, efter en av Huggorms slutsålda och hyllade klubbspelningar i hemstaden Luleå.

Men historien börjar tidigare, en mindre lyckad kväll 2017, då en i övrigt katastrofal fest slutade med att Wennberg och vännen Joakim Brännvall satte sig och skrev ”Demoner i skallen”. Konceptet hade grott länge.


”Kom och se oss ikväll / om du vill känna att du lever /…/ Jag vill in i ditt hjärta / slita ut allt det svarta” som de sjunger i programförklaringen från 2021. En låt som de gav namnet ”Hybris” (”annars hade nog folk trott vi var dumma i huvudet”, som de säger själva).


Sedan starten har de vuxit till en glödande, blödande dist-och-boogie-kvintett och explosiv liveakt, som utan skivbolag och bokare släppt sju singlar och en EP, hyllats av Café och Musikrådet-podden och delat scen med akter som Movits!, Zacke och Hällas.

För en rockupplevelse utöver det vanliga, missa inte Huggorm på Vara In Rock Festival! Läs mer här.


2024.03.19


Psykedelisk Retro-Rock -

Children of the sün klara för Vara In Rock Festival!


Med en blandning av rock, blues och folkmusik får Children of the Sün’s musik ett sound som är retro, men samtidigt rätt i tiden; Klassisk stämsång och nostalgiska riff som på ett psykedeliskt och själfullt sätt framkallar känslor av frihet, kärlek och en stark koppling till naturen.

Inspirerade av RIVAL SONS och Greta Van Fleet likväl som Hozier personifierar Children of the Sün både den bekymmerslösa, så väl som den reflekterande sidan av klassisk rockmusik. De gjorde nyligen en bejublad konsert på Sweden Rock Festival, och släppte precis en musikvideo till sin senaste singel Come With Us.


Children of the Sün är redo att ta publiken med på en resa in i det psykedeliska och själfulla landskapet av deras musik på Vara In Rock Festival 2024. Läs mer här.


2024.02.23


Första bandsläppet – Lucifer klara för festivalen Vara In Rock!


– Det känns riktigt kul att kunna presentera Lucifer som det allra första släppet till Vara In Rock Festival. Extra roligt också att de nyligen släppt sitt femte studioalbum, som utan tvekan kommer att vara en kandidat till årets hårdrocksalbum, säger Nicki Lowe från Beardmen som är medarrangör tillsammans med Vara Konserthus.


Sedan sin start i Berlin 2014 har Lucifer, som leds av karismatiska sångerskan Johanna Platow Andersson, släppt fem album med sin mix av hårdrock, doom och ockulta inslag.

Huvudsakliga influenser är Black Sabbath, Pentagram och BlueÖysterCult och sedan bandet fick förstärkning av Nicke Andersson (The Hellacopters, Entombed etc) har de sin hemmaplan i Stockholm.


– Jag, som personligen uppskattar det karakteristiska soundet från hårdrockens guldålder på 70-talet, kan tydligt höra starka influenser från ikoniska band som Black Sabbath och BlueÖysterCult i Lucifers musik, samt flörten med de ockulta och mystiska inslagen, vilket ger en nick till det kultförklarade bandet Coven.

Det här släppet riktar sig till de som, precis som jag, har en förkärlek för den klassiska hårdrocken med slagkraftiga refränger, säger Nicki Lowe. Läs mer här.


2023.12.14


Blind Bird-biljetterna slut!


De första Blind bird-biljetterna försvann som en festlig konfettiexplosion! Men ingen panik, vi har släppt upp ett gäng till!


När dessa tar slut kommer Early bird-biljetterna att vakna till liv som en energifylld festivalpublik. Passa på att ta chansen och fynda innan det tar slut!


2023.12.13


Tävla om en plats i årets lineup!


Även om vi skulle vilja det, är det tyvärr omöjligt att ge alla band som kontaktar oss möjligheten att spela på festivalen. Vi har endast ett begränsat antal platser tillgängliga. Därför har vi, i linje med tidigare år, beslutat att fortsätta med tävlingen ”In Rock Or Not! där ni har chansen att vinna en plats i årets lineup.


För att delta, vänligen anmäl ditt intresse genom formuläret här. 


Efter anmälan kommer en noga utvald jury från musikbranschen att välja ut de 10 band som går vidare till nästa steg - rösträkningen. Här har du som band möjlighet att påverka resultatet genom att samla in röster. Förhoppningsvis leder detta till att just ditt band vinner och får en välförtjänt plats på Vara In Rock 2024. Lycka till!


2023.12.13


In Rock Festival till Vara 2024


2 november arrangeras  In Rock Festival på Vara Konserthus! Här samlas rocklegender med stjärnstatus och de hetaste banden från hela Europa under samma tak för en endagsfestival i en total rock’n’roll-upplevelse.


Idag släpps exklusiva Blind Bird-biljetter där först till kvarn kan säkra plats till pangpris.


Tidigare har In Rock-festivalen arrangerats i Skövde, men 2024 går  Beardmen samman med Vara Konserthus. 


Under festivalen kommer konserterna att äga rum på två scener: Sparbanken Blackbox och restaurangscenen i Vara Konserthus. Under hela festivalen kan publiken njuta av livemusik, dj:s och foodtrucks eller släcka törsten i barerna som håller öppet hela kvällen.


Först till kvarn med Blind Bird-biljetter

Banden som kommer att uppträda avslöjas successivt men redan nu finns chansen att säkra biljett till festivalen. Begränsade Blind Bird-biljetter till det oslagbara priset av 666 kr (ordinarie pris 1100 kr) finns ute nu.


Lördag 2 november 2024

kl 15-01


Blind Bird | 666 kr - SLUT

Early Bird | 999 kr - EJ TILLGÄNGLIGA 

Ordinarie | 1100 kr - TILLGÄNGLIGA NU


Åldersgräns | 18+
Fullständiga Rättigheter


Köpevillkor