Electric Boys

ELECTRIC BOYS
+ SUPPORT THE DRIPPERS

Beardmen presenterar Electric Boys live i Skövde!

En del av Kulturveckan i Skövde!


Bandet är mycket älskade för sin egenartade och excentriska musikstil som redan satte djupa avtryck hos oss 1989 då debutalbumet ”Funk – O Metal Carpet Ride” släpptes. Nu är Electric Boys aktuella igen med sitt sjunde album ”Ups! side Down” där de fortsätter att och utveckla sin unika fusion av musikstilar för att göra något av sitt mycket, mycket egna sound.”.Conny Bloom på gitarr och sång, Andy Christell på bas, ’Slim ’Martin Thomander på gitarr. Jolle Atlagic spelar alla trummor på albumet, eftersom bandets ursprungliga trummis Niclas Sigevall – fortfarande en stor del av bandet – inte kunde lämna LA på grund av pandemin.


Albumet återspeglar de turbulenta tiderna i år och formades spontant och organiskt till ett konceptalbum som tar itu med motgångar och bekämpar den mänskliga stridsandan och förmågan att överleva även de svåraste situationerna för att hitta hopp och seger under livets rådande omständigheter. I det stora hela utnyttjar albumet det kollektiva medvetandet från 2020, samtidigt som bandet drar nytta av en mängd olika influenser som Jimi Hendrix, Deep Purple, Bowie, 50’s Rock and Roll, sena Beatles och till och med Sisters of Mercy. Förmodligen är bandets senaste album lite mindre funky än något av bandets tidigare material, men det är inte mindre eklektiskt och ger en stark cocktail som speglar historien om rock and roll och ljuset och mörkret i livet. ”Du kan se ljuset i slutet av tunneln snarare än bara det skenande tåg” i låtar som ”This Is Not The End”. När saker är så stora och verkar vara utom kontroll kan du vända det och få kontroll genom att släppa det. Bandets fria tänkande och upproriska anda är levande och väl i detta senaste album och tron på kraften i musikens budskap och dess förmåga att förändra världen.


För vad gör man när en pandemi knackar på dörrn? Att stanna upp kändes inte som en option för oss, det andra sättet var att hålla sig kreativ. Det slutade med en ny platta som blev både råare och mer experimentell än förra. Det här är en sorts Electric Boys 2021 update.
THE DRIPPERS


Göteborgsbandet The Drippers startades 2016, och är ett av de ledande banden inom undergroundvågen av actionrock som dragit över världen under de senaste åren.

Soundet baseras på 90-talets storheter som Gluecifer, The Hellacopters, New Bomb Turks och Turbonegro såväl som klassiska band som Motörhead, MC5 och Radio Birdman.
Bandet har gjort sig kända för sina explosive liveshower och delat bill med akter som Turbonegro, Monster Magnet, Hank Von Hell, Supersuckers etc.


Bandets debutplatta Action Rock (2019) åtnjöt lysande recensioner och efter detta började man även spela internationellt.
Bandet är nu aktuellt med sin andra fullängdare Scandinavian Thunder, som släpps den 10 dec via The Sign Records.
Plattan är återigen inspelad och mixad I Sunlight Studio av Tomas Skogsberg (Hellacopters, Gluecifer, Backyard Babies, Entombed etc).
Plattan är ett 11 spår långt statement som befäster The Drippers plats som ett av landets just nu hetaste rockakter.03

dec

Freja, Skövde Kulturhus

Trädgårdsgatan 9


18.30 Dörrarna öppnas

19.00 Mingel / Ölprovning Electric Brew (begränsat antal av denna öl finns till försäljning)

19.30 Support

20.30 Electric Boys

22.30 DJ


Biljettpris 320 kr + serviceavgift
Säljs via Skövde Kulturhus. 

Vaccinationsbevis införs 1 december.

Läs mer på Skövde Kulturhus hemsida


I samarbete med:
Amplified i väst
Sällskapet
Kultur i Skövde